Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS – i samarbete med E.ON

”Just nu gynnsamt läge att investera i solceller”

Har du funderat på att investera i solceller? Med ROT-avdrag, statliga stöd och möjlighet till försäljning av överflödig el är läget just nu fördelaktigt.

Niklas Johansson är produktansvarig för solceller och batteri på E.ON – och han säger att det finns en rad faktorer många kanske inte tänker på när det kommer till att investera i solceller.

Bland annat finns det sedan 2009 statliga bidrag för solcellsinvesteringar och över 500 miljoner kronor har redan betalats ut till företag, privatpersoner och organisationer som valt att satsa på solenergi.

Just nu genomför E.ON även sin största klimatsatsning någonsin, genom att ställa om till 100 procent förnybar eller återvunnen energi.

Väldigt lite att tänka på som kund

Du kan även göra ROT-avdrag för 30 procent av arbetskostnaden.

Om du föredrar kan du istället välja att ansöka om statligt investeringsstöd, som då maximalt uppgår till 20 procent av dina totala kostnader. Ansöker gör du hos Länsstyrelsen vilket E.ON kan hjälpa kunden med.

– Just nu är det ett gynnsamt läge att investera, säger Niklas Johansson.

Han säger att om man som privatperson väljer att få installationen gjord av E.ON så är det väldigt lite att tänka på. Han säger att det i huvudsak är fyra faktorer som följer med ett solcellspaket: förbrukning, konsumtion, produktion och försäljning.

– Som privatkund har man en förbrukning, ett behov av energi. Det behovet kan man möta genom att producera el på egen hand eller konsumera el från oss. Det man själv producerar kommer under vissa delar av dygnet inte förbrukas – då kan man även sälja det till oss. På så vis kan vi hjälpa kunden i alla aspekter.

Läs mer om hur du kan fånga solen

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen