Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS - i samarbete med Svenskt Kött

Snabblagat – en lektion från köttskolan.se

När middagen ska vara klar på en kvart kan man svänga ihop en wok, en snabb gryta eller steka tunna skivor av kött.

Styckningsdetaljer att laga snabbt

Benfri kotlettrad och skinka från gris samt lövbiff av innanlår, fransyska eller rostasfilé från nöt är exempel på styckningsdetaljer som passar för snabb tillagning. Genom att skära dem i tunna skivor eller strimlor förkortar man tillagningstiden, det tar bara några minuter. 

Se också: Ersätt en styckningsdetalj med en annan

Färs av lamm, gris eller nöt är också snabblagat. Platta ut färsen till centimetertjocka färsbiffar, krydda med salt och peppar och lägg direkt i stekpannan.

Tillbehör

Frysta grönsaker lagas lika snabbt som det tunt skurna köttet. Stek strimlat kött i några minuter och blanda med wok-grönsaker som värmts i en annan panna, krydda med soja. Servera frysta bönor till tunna skivor av stekt kött. Koka pasta eller snabbris under tiden.

Det här är lektionen Snabblagat i Svenskt Kötts köttskola. Lär dig mer på Köttskolan.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen