Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 28 december 2016

Gör lyxmuffins till fåglarna av överblivet skinkfett!

Fettbitar som julgästerna skurit bort från skinkan är godis för småfåglarna. Lands reporter förstärkte sina talgmuffins med bitar som höll på att åka i soporna.

Bild 1/5 FOTO: Håkan Steen
Bild 2/5
Bild 3/5
Bild 4/5
Bild 5/5

sval1

1. Skär fettet i småbitar och lägg det i skålarna på en muffinsplåt (mycket praktisk att göra ”talgbollar” med).

sval1b

2. Smält kokosfett och margarin (ungefär lika mycket av varje, men proportionerna spelar inte så stor roll).

sval2

3. Häll i smått och gott som fåglar gillar (här är det hackade fågeljordnötter, havregryn och skalade solrosfrön) och blanda.

sval3

4. Fyll muffinsformarna där fettbitarna ligger. Ställ kallt.

sval4

5. Fyll en talgbollshållare med fågelmuffins (denna hållare är skatskyddad) och hälsa de små gästerna välkomna.

 

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen