Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 3 februari

Isen sviker i Holland – då har de sitt fiskemästerskap i Dalsland

Holländare gillar is - både för att åka skridskor och för att fiska. Men för att hålla sitt mästerskap i isfiske får de åka till Dalsland.

FOTO: Simon Jonsson

Förr i tiden åktes det mycket skridsko i Nederländerna. Då var vintrarna kalla nog att skapa bra is på landets kanaler. Nu är detta ett minne blott, men längtan efter is finns kvar hos många nederländare.

Till exempel reser många därifrån varje år till sjön Runn i Dalarna för att delta i långlopp på skridsko.

Tävlingen flyttat till Sverige

För andra året i rad hålls även landets enda tävling i isfiske i Sverige och vinnaren kan titulera sig Nederländernas bästa isfiskare, skriver organisationen Sportfiskarna på sin webbplats.

I år gick tävlingen på sjön Ängebytjärnet utanför Åmål i Dalsland och samlade 18 riktigt sugna isfiskare från tulpanlandet. Fångsterna bestod av röding och regnbågsöring och segern gick till den som fick högsta sammanlagda längd på sina fiskar. Edwin Riegman vann på 114 centimeter.

Den mycket nöjda nederländska arrangören ser detta som början på en fin tradition och vill fortsätta att lägga mästerskapet i Sverige.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen