Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 12 oktober

Skräckväxten parkslide har fått fäste i Jönköping

Alla med hus och trädgård fasar för växten parkslide. Har den etablerat sig är den nästan omöjlig att få bort. Och den fortsätter sprida sig.

FOTO: IBL

Den fruktade växten parkslide har fått fäste i Jönköping och börjat sprida sig längs järnvägen och skogen utmed Vätterns västra sida. Det rapporterar SR P4 Jönköping.

Kan slå ut odlade växter

Växten fanns inte i området för fem år sedan, och de som bor där är rädda för att den ska fortsätta sprida sig och slå ut odlade och vilda växter. Man har också vänt sig till kommunen, och fått beskedet att växten ska bekämpas om det skulle bli ”ett problem”.

Läs också: Älskad och hatad – så blir du av med lupinen

Stora problem i England

Att döma av rapporter från England är problem ett mycket milt ord när det gäller parkslide. Så här säger Naturvårdsverkets Nils Carlsson till P4 om situationen i England, där växten förstör husgrunder och infrastruktur:

– Man uppskattar att det kommer kosta 20 miljarder att få bort den. Man lägger 500 miljoner om året på bekämpning och har man den på sin tomt vill inte mäklarna sälja ditt hus.

Läs också: Monsterväxten omöjlig att bli av med

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen