Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Djur & natur 20 april

Stort intresse för kosläpp i år igen

Kosläpp är grejen! Intresset för att se de ystra korna komma ut i friska luften igen är större än någonsin och på många håll kan man kolla in korna - som här på Björketorps gård i Blekinge.

– Det är ett jätteintresse via alla kanaler vi har, ett otroligt tryck och det ökar stadigt år för år, sa Carlina Ahnmé som är huvudansvarig för Arlagårdarnas kosläpp till Land för några veckor sedan.

Hon berättade då att Arla hade 170 000 besökare förra året. I år har de utökat från 51 till 56 bondgårdar och intresset är stort, kosläppet på Lovön blev fullt redan första dagen när biljetterna släpptes.

– Det är så det brukar se ut. Det är absolut störst intresse där folk lever extra långt ifrån den typen av verklighet. Det är en modern gröna vågen känsla, man vill ta med sina barn ut för att besöka en gård, sa Carlina Ahnmé på Arla.

Vårtecken att få se korna komma ut

På Björketorps gård i Blekinge känner man också av det stora intresset. Vid kosläppet som hölls i helgen sjöd hela gården av liv och gården samarbetar med lokala föreningar och arrangerar ponnyridning, hamburgergrillning och glass-servering till de många besökarna.

– Det är lite grann som ett vårtecken att få se kossorna komma ut på gården se var mjölken kommer från, säger Åsa Marmbäck som besökte gården i helgen till ATL TV.

Även arrangörerna är nöjda, Per Brunberg som är lantbrukare och ansvarar för kosläppet på Björketorps gård säger att det är väldigt roligt:

– Det är värt varenda minut, det här är en fest, säger han till ATL TV.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen