Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 19 juni

Därför ska du rida hela livet

Hänga i stallet det är väl bara till för ungdomar – eller? Se den fantastiska filmen med Styrbjörn, 87 så hittar du hela anledningen till att hålla på med ridsport – hela livet.

FOTO: Svernska Ridsportförbundet

Ridning är både fysiskt och mentalt utmanande – och samtidigt det mest avstressande och avslappnande som finns. Med andra ord det finns goda skäl till att stanna i stallet och på hästryggen långt upp i åldern.

Ge dig själv en gåva och rid utan krav bara för att det är så roligt, så länge kroppen hänger med, och på ryttare brukar det vara ganska länge.

Snart 90 år och rider än

Styrbjörn Amberg, 87, började rida på 1970-talet och har inga planer på att sluta på länge än. Han rider två gånger per vecka på Hufvudsta ridskola utanför Stockholm och är ett levande bevis på att ridning är en sport där åldern inte är det viktigaste och att ridning är stärkande både för kropp och själ– och dessutom rena rama föryngringskuren.

Se den härliga inspirationsfilmen med Styrbjörn här:

https://www.youtube.com/watch?v=3Hzq18EyMss&t=13s

3 skäl till att det är så nyttigt att umgås med hästar

  • Ridning ger en bra träning där många muskelgrupper aktiveras. Hållning, koordination, kondition, rörlighet, balans, symmetri och perception – allt blir bättre.

Ridning är faktiskt rena rama medicinen för den som är stressad och behöver hjälp med att varva ned. I stallet och under ridturen är det här och nu som gäller och dessutom får de vackra naturupplevelser på köpet.

Förutom alla trevliga stallkompisar så har du som ryttare alltid en god vän i närheten som är villig att lyssna. Det skänker ro och frid i kroppen bara av anblicken av sin egen häst. Hästen erbjuder sin ryttare en nära kroppskontakt. Och du behöver inte göra dig till, din häst gillar dig som du är!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Detta är premium-innehåll. Läs mer om vår premiumjournalistik!

Vill du läsa vidare?

från 135:- /mån

Bli medlem i LRF

  • Du får Sveriges största företagarorganisation i ryggen. LRF jobbar för landsbygdens framtid.
  • Land Lantbruk/Skogsbruk och familjetidningen Land ingår, både print och digitalt.
  • Dessutom en rad andra förmåner och erbjudanden.
från 100:- /mån

Prenumerera på Land

  • Land är som en god granne: Glad, inbjudande, varm och kunnig.
  • Land är också landsbygdens unika lokala röst för hela landet
  • De uppskattade hemma-hos-reportagen och de spännande livsödena är en självklar del av tidningen.
Till toppen