Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 15 mars

De höjer sin lön genom att svettas – och blir friskare!

Extra betalt för att skotta snö eller någon annan pulshöjande aktivitet? Javisst! Här är företaget som har fått personalen friskare – med hjälp av svettpeng.

Bild 1/4
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

För att få friskare och gladare medarbetare började HR-företaget Kompetenslaget med ”svettlön” i slutet av förra året. Detta innebär att alla anställda får ”svettpengar” som lönetillägg. Som mest kan det bli 500 kronor mer i lönekuvertet varje månad.

Minst tre pulshöjare i veckan

Motprestationen är att genomföra minst tre pulshöjande aktiviteter om minst 30 minuter varje vecka – och att dokumentera motionstillfällena genom att publicera en bild i den gemensamma slutna Facebookgruppen ”Svettlön och hjärngympa”.

Monica Eliasson, projektkoordinator och rekryteringsassistent på Kompetenslagets huvudkontor i Piteå, uppskattar arbetsgivarens ”hög puls höjer lönen”-initiativ.

Peppar varandra

– Eftersom vi i företaget jobbar på olika ställen och kanske heller inte alltid direkt med varandra så har vi fått en egen plattform på Facebook där vi alla ofta har kontakt. Vi har också fått något gemensamt utanför jobbet att prata om och peppa varandra med, säger Monica Eliasson.

– Och det är olika slags aktiviteter som räknas. Det behöver inte vara något på ett gym. Vi kan exempelvis även välja mellan löpning, spinning, simning och promenader.

Powerwalk och snöskottning

Med ett 20-tal anställda har Kompetenslaget i Piteå dessutom verksamhet i Umeå och i Gällivare. Företaget tycker att Skatteverkets regler för friskvårdsbidrag är för snäva. Styrelsen vill kunna premiera all slags rörelse, som exempelvis powerwalk och snöskottning.

”Svettlönen” kostar Kompetenslaget 9 000 kronor inklusive sociala avgifter per anställd och år. Betydligt dyrare än ett sedvanligt friskvårdsbidrag. Men VD Peter Strand menar att det är värt varenda krona.

Pratas träning i fikarummet

– Om alla anställda får maximal ”svettlön” handlar det om en total årskostnad på 200 000 kronor. Vi har inte gjort någon utvärdering än, men jag tror absolut att vi får mycket mer tillbaka än det vi satsar eftersom sjukskrivningarna kommer att bli färre, säger Peter Strand.

– Nu har vi också lyckats få de som tränade lite tidigare att röra på sig mer eftersom man själv kan välja pulshöjande aktivitet. Du skulle höra vad det pratas träning och kost i fikarummet!

Bra för lönsamheten

Med ”svettlön” föregår Kompetenslaget med gott exempel i HR-branschen.

– Vi är övertygade om att ett företags lönsamhet bygger på att humankapitalet mår bra. Jobbar man med ”svettlön” skapar man både fysisk och psykisk hållbar framtid för de anställda. Vi är glada över att tre företag redan är på väg att ta efter oss, säger Peter Strand.

Alla är piggare

Det innovativa friskvårdssystemet har slagit ut väl i Kompetenslagets arbetslag och höjt gruppkänslan.

– Det är helt suveränt. ”Svettlönen” påverkar verkligen arbetsdagarna positivt. Alla mår bättre och är piggare, säger Monica Eliasson.

Här är bildbevisen

Maria Markström pustar ut efter 40 minuter snöskottning.
Maria Markström pustar ut efter 40 minuter snöskottning.

 

Monica Eliasson på en uppfriskande löprunda.
Monica Eliasson på en uppfriskande löprunda.
Bo Bergdahl och Peter Strand under ett styrketräningspass på 45 minuter.
Bo Bergdahl och Peter Strand under ett styrketräningspass på 45 minuter.
Gabrielle Moritz efter ett ishockeypass på 60 minuter.
Gabrielle Moritz efter ett ishockeypass på 60 minuter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen