Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 17 februari 2017

Desirée letade efter en häst på Blocket – fann sitt livs kärlek!

Hon hade nästan gett upp hoppet. Men så en dag såg Desirée Lindqvist en annons på Blocket. Den resulterade i en häst till hennes vän – och en drömman till henne själv.

Bild 1/2
Bild 2/2

Några av Desirée Lindqvists kompisar driver en ridskola där hon ibland hjälper till. En dag för snart åtta år sedan satt hon och kollade upp några nya hästar på Blocket.

En häst fångade hennes intresse och verkade värd att titta närmare på. Det bestämdes att hon skulle åka dit med kompisen Emma.

Provred hästen

– Efter det att Emma hade provridit hästen på gården i Bäckafall stod vi kvar en bra stund och pratade med Karin och Hannah, två härliga och glada systrar som jag direkt tänkte att det vore kul att umgås mer med.

Emma berättar att diskussionen osökt kom in på hur man får ner sina karlar till stallet. Desirée, då 31 år, var enormt trött på ämnet men blev tvungen att svara ännu en gång: ”Jag vet inte. Jag är singel”.

Tog kort med mobilen

– Systrarna svarade direkt: ”Nämen! Vi har ju en bror som är singel! Du kanske ska titta på honom också?” De plockade fram bilder på mobilerna. Jag tänkte ju direkt: ”Jaha, vad är det för fel på honom då? Är han väldigt gammal, eller?” De tog ett kort på mig också för att visa sin bror hur jag såg ut.

När det några dagar senare blev bestämt att hästen skulle köpas hade Desirées pappa fått en stroke och hon kunde inte följa med tillbaka till gården.

Hon fick dock i efterhand höra att brorsan Henrik nyfiket hade dykt upp på sin fyrhjuling.

Skickade SMS

Desirée, som hade kvar numret till Hannah från hästannonsen, messade och bad att Hannah skulle ge Henrik hennes mobilnummer. Efter ett tag kom ett SMS.

– Det var från Henrik! Där stod ungefär ”Detta vet jag inte vad det kan bli, men jag kan ta motorcykeln och komma över så kan vi kolla lite på hästen.” Och det gjorde han! Vi träffades, pratade i över tre timmar och gick och tittade på hästen – som han tydligen egentligen fullkomligt struntade i … Haha!

”Är en riktig karl”

Det har nu gått åtta år sedan Desirée och Henrik blev ett par – på Desirées födelsedag. De har byggt hus, gift sig och fått tre barn ihop.

Det har gått nästan åtta år sedan Desirée hittade Andreas tack vare en annons på Blocket.
Det har gått nästan åtta år sedan Desirée hittade Andreas tack vare en annons på Blocket. Foto: Privat.

– Henrik är det jag kallar en riktig karl! Han kör fyrhjuling, traktor, kan byta däck och är aldrig rädd för att ta i! Han kan allt, den karlen! Jag brukar säga att jag hittade min man på Blocket! Och Håkan, min kompis man som köpte hästen, säger att det var en dyr pojkvän han köpte mig – men att det var det värt! Jag hade ju aldrig kunnat tänka mig att jag skulle hitta min framtida man DÄR! Nu ska vi bara hitta en tjej till min bror också – jag håller ögon och öron öppna – överallt!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen