Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 7 december 2016

Se den Alzheimersjuke pappans reaktion när han får på sig hörlurarna

Sångerskan Pernilla Anderssons pappa har Alzheimer och det är svårt att få kontakt med honom. Men se vad som händer när hennes svårt Alzheimersjuke far får ett par hörlurar på sig...

Pernilla Andersson är sångerska, låtskrivare, musiker och producent och har givit ut nio soloalbum. För de flesta är hon känd från Melodifestivalen och andra framträdanden i TV – och för sitt tidigare äktenskapet med rockartisten Dregen.

Hennes pappa har drabbats av Alzheimer och det är svårt att kommunicera med honom, en vanlig effekt av sjukdomen. Men se vad som händer när han får höra den musik som han levt med i hela sitt liv…. Det är både rörande, sorgligt och glädjande på samma gång.

Pernilla Andersson har lagt ut filmen i ett Facebookinlägg, och det är hon och hennes bror som spelat in den korta filmen.

”Pappa har spelat, turnerat och skrivit arr i hela sitt liv och jag märker, VARJE gång, att när jag gör en en spellista med den jazz han lyssnat på och älskat hela sitt liv, sätter ihop bilder på mej och min bror, skämtar hans gamla skämt och låter bli att fråga ut honom vad han minns och inte minns, så, på tio minuter ungefär, har han flytande ord, dirigerar, spelar och skrattar och blir uppriktigt lycklig.”

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen