Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 19 maj 2017

Se filmen: Äldreboendet med ett finrum fyllt av vackra minnen!

Fondvägg med gamla verktyg, pelargoner och glittrande glas. På äldreboendet Tranan har ett alldeles speciellt rum inretts med allt det vackraste från förr.

Det är inte bestämt vad det ska kallas, det nyinredda rummet alldeles innanför dörrarna på äldreboendet Tranan i Storuman, men det är alldeles säkert hur det ska användas. Här ska man kunna umgås och prata och det finns mycket att prata om.

Dukat till fest

Möblerna är i gammal stil och det är dukat med glittrande pressglas, precis som till fest förr. I fönstren står krukväxterna man känner igen och väggarna pryds av gamla verktyg och prylar.

Allt är uttänkt in  minsta detalj.

– Gardinerna är valda i en mörkgrön färg som ska vara lugnande för personer med demens. Det ska påminna om hur det är att vara ute i skogen och naturen, berättar Carina Grahn-Johansson som är en av de anställda på Tranan som arbetat med att ställa iordning rummet.

Tedricka på kalas

Många goda krafter har samarbetat för att rummet ska bli klart. Väntjänsten, Storuman Fritid, Tranans aktiveringsgrupp, Storumans demensförening, Lions, anhöriga och frivilliga har varit med och hjälpt till.

Och hur firar man resultatet? Naturligtvis med invigningsfest med tunnbrödsrullar och riktig, gammaldags tedricka på lappländskt vis.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen