Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 31 mars

Andra sidan är ni klara? Här är 7 anledningar till att vi älskar Allsvenskan

Nu drar fotbollssäsongen igång och för fansen börjar en tid av lycka, smärta, ångest och ren eufori. Här är anledningarna till att vi älskar Allsvenskan.

Bild 1/5
Bild 2/5
Bild 3/5
Bild 4/5
Bild 5/5

1. Säkert vårtecken

allsvenskan-logga

När andra pratar om krokus, tussilago och islossning väntar du på det enda säkra vårteckenet: Allsvenskans premiär. Sedan 1924 har topplag inom svensk fotboll gjort upp med varandra på fotbollsplaner runt om i Sverige och i år är inget undantag.

2. Engagemanget

nagelbitning

De långa månaderna är över. Du har laddat, följt statistiken över sålda säsongsbiljetter, lusläst forumtrådar och inte minst hängt med i silly season. Nu är spelarövergångarna genomförda, träningsmatcherna spelade och nu ska premiären ska ske. Det är också starten på en säsong för engagerade, nagelbitande systrar och bröder.

3. Resorna

Foto: Mostphotos.
Foto: Mostphotos.

När andra ser fram emot en längre resa utomlands på sommaren, får du se mycket av Sverige med buss från april till november. För när sommaren väl kommer har du inte så många semesterdagar kvar – de har redan använts till bortamatcherna.

4. Avundsjukan

bajen

Här finns inte världens bästa spelare eller de rikaste ägarna. Trots det sneglar topplag och ligor i Europa avundsjukt mot Allsvenskan. För trots att fotbollen inte är på topp fylls arenorna till max av fans som inte är turister och skapar en fotbollskultur Manchester United med flera bara kan drömma om.

5. Känslorna

grater

Instängda känslor i bröstet är ett minne blott. Det som har legat och bubblat sedan förra säsongen kan du nu dela med andra. Det spelar ingen roll om det är tårar, skratt eller spontana kramar – under matcherna är det mesta tillåtet.

6. Mellanmålen

Foto: Mostphotos.
Foto: Mostphotos.

Kanske har du i smyg ätit en kaka eller smörgås när hungern mellan de stora målen gjort sig påmind? Inte nu längre. Under drygt 7 månader är det okej att äta korv och annat snacks så fort det är match. Att klockan är någonstans mellan 13 eller 19 spelar ingen roll.

7. Spänningen

Foto: Mostphotos.
Foto: Mostphotos.

”De vann, va kul!” så tänker den som inte är så intresserad av fotboll efter en lyckad match. För den verklige supporten börjar nu dagar och timmar av skär ångest och oro. Hur ska det gå nästa match? Inte förrän början av november kan du andas ut på riktigt.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen