Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 12 april 2016

Nya Youtube-stjärnorna! 1,3 miljoner har sett när Tova städar sitt rum

Från sitt rum hemma i Kävlinge gör 16-åriga Tova filmer som följs av hundratusentals på Youtube. Möt henne och åtta andra unga Youtubestjärnor – alla från landsbygden eller i mindre orter.

1. Tova Helgesson – stjärnskottet från Kävlinge

Tovahelgesson.jpg

Tova är ett av de största stjärnskotten inom Youtube-världen som fick hela tre priser på den stora Guldtubengalan nyss: Årets vloggare, Årets stjärnskott och Årets Youtube-klipp. Hennes Youtube-sida har 250 336 följare och antalet stiger hela tiden. Hennes prisade klipp ”Jag städar mitt rum efter 11 månader” har visats över 1,3 miljoner gånger (!).

16-åringen från skånska Kävlinge blivit en megakändis bland unga. Hon kan knappt gå en meter på stan utan att bli igenkänd.
– Från början ville jag inte ens att folk skulle se mig. Men nu är det kul att nå ut till så många och att folk gillar det man gör, säger hon till Sydsvenskan.

Galet frispråkiga filmer

Hemligheten är hennes personliga, humoristiska och ofta galet frispråkiga filmer.
Jag sticker ut eftersom jag är mig själv och skiter i vad andra tycker. Det är lite too much information ibland, men det är sådan jag är, säger hon i samma intervju.

Tova pratar mycket om sitt eget utseende i filmerna, vilket hon tror kan hjälpa andra.
– Om jag vågar visa mina brister kan det stärka andra. För det är många som har komplex för hur de ser ut. Jag vill bara att folk ska må bra, säger hon till Sydsvenskan.

Men som många andra Youtubestjärnor får hon också utstå elaka och hatiska påhopp, ”som om jag inte är en människa, utan bara en Youtuber – då tar jag illa upp”.

Hon bor i Kävlinge med sin mamma och två bröder och även om hon vill flytta därifrån på sikt så trivs hon ganska bra på sin hemort.
–  Det är nära till allt. Man slipper gå så långt för att handla choklad, säger hon till Sydsvenskan.

Titta på Tova Helgessons succéklipp:

2. Hampus Hedström – komiker från Sunne

19-åring från Sunne  som både är  ståuppkomiker och trolleriartist. Gör roliga och galna filmer som Idioter i skidbacken och Hur man åker tunnelbana. Hans Youtubekanal har 126 348  följare och han nominerades till kategorin Årets humor på Guldtuben-galan nyss.

Skämtar ofta om generationsskillnader som i Mormor har snapchat, som du kan se här nedanför. Den har hittills haft när 283 000 visningar.

3. HBA – nyfiken kompistrio från Sollefteå

HBA

Tre 17-åriga kompisar från Sollefteå, Miriam Lodin, Nikodemus Drömer och Hanna Grönlund, lockar allt fler med sin Youtubekanal HBA. Idag har de 18 688 följare och blev korade till Årets löfte på Guldtuben-galan.

– Vi gör olika challenges, som att prova godis från Japan eller äta paj utan att använda händerna. Folk tycker det är roligt att titta på, säger Miriam Lodin till Allehanda.

Kolla gängets galna klipp:

4. Thomas Sekelius – Växjö

Youtubestjärnan Thomas Sekelius
Youtubestjärnan Thomas Sekelius

18-åring från Växjö som kom tvåa i kategorin Årets style på Guldtuben-galan. Nära 127 000 personer följer hans filmer där han på ett väldigt roligt sätt ger skönhetstips, pratar om sex och relationer och livet som homosexuell.

En av hans största succéer är den humoristiska filmen ”10 saker jag stör mig på.  Den har hittills visats 239 402 gånger.

Se Thomas Sekelius succéfilm:

5. Therese Lindgren – storstjärnan från Nynäshamn

Youtubestjärnan Therese Lindgren

29-åriga Therése Lindgren, uppväxt i  Nynäshamn blev korad till Årets Youtuber på Guldtuben-galan. Har nära 341 644 följare på Youtube.

Med mycket humor ger hon råd om allt från smink, vegomat och pensionssparande till hur man bäst hanterr puberteten. Känner sig som lite av en storasyster för sin ofta ganska unga publik.

Se Therese Lindgrens succéklipp:

6. Daniel Norberg – sjungande komiker från Uddevalla

Youtubestjärnan Daniel Norberg

26-årige Daniel Norberg är sångare och artist uppvuxen i Uddevalla. Har gjort musikvideor till Aftonbladet och SVT,  även varit producent och programledare. Deltog i Idol 2010.

Hans Youtubekanal har 206 755 följare och hans roliga parodier på Melodifestivalen har setts av en mångmiljonpublik. Som klippet om Andra Chansen som sågs av 3,8 miljoner!

Se Daniel Norbergs dundersuccé:

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen