Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 20 mars

5 saker du alltid ska köpa begagnat

Du gör en insats både för miljön och din egen plånbok. Här 5 saker som du vinner på att köpa begagnat!

Bild 1/3 FOTO: Istock
Bild 2/3
Bild 3/3

Allt flera använder loppis, bondauktioner och nätsajter som Tradera och Blocket för att göra fina fynd av både gamla och nyare saker!

5 smarta saker att köpa second hand

1. Verktyg

begagnat-verktyg

Hittar du gamla handverktyg på auktion eller loppis – slå till! De är både billigare, miljövänligare och oftast av bättre kvalitet. Du kan hitta specialverktyg och högt värderade saker som stämjärn från E.A Berg från Eskilstuna, till exempel.

2. Matservis

begagnat-porslin

Istället för massproducerade nya serviser kan du fynda vackra, gamla serviser på Blocket, Tradera, loppis och auktioner. Du kan få fina, kompletta finserviser för 12 personer för en-två tusenlappar. Eller för några hundralappar om du väljer moderna

3. Stekpannor

begagnat-stekpanna

Ersätt din lättrepade teflonpanna med en begagnad gjutjärnspanna. Bli inte avskräckt om den är rostig och ingrodd – det går att fixa till. Ingrott fett tas bort genom att hetta upp grovsalt i pannan under 25 minuter (ruska om då och då). Skrubba bort det sista. Sedan skölja ur, torka. Därefter gnida in matolja och värma försiktigt i en kvart tills oljan sugits upp. Torka hushållspapper.

4. Ikeamöbler

 

begagnat-ikea

Det går att fynda nästan nya köksbord, stolar, byråer med mera som fortfarande säljs på Ikea-varuhusen för upp till halva priset på Blocket och Tradera. Jämför priset med det som står på Ikeas hemsida.

5. Växter

begagnat-plantor

Köp eller byt plantor med andra odlare i din närhet. Lokala trädgårdsföreningar ordnar ofta växtmarknader på våren, plus att det finns lokala plantskolor som driver upp växter från frön. Fördelen är att du får plantor som är anpassade efter just din trakts förhållanden och klimat.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen