Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 4 april

Äntligen ordning hemma – 5 tips som gör dig mer organiserad

Hamnar du ofta i kaos trots att du städar och organiserar med jämna mellanrum? Då är det dags för en ny vana. Här är tipsen som minskar stressen och hjälper dig att tänka nytt.

Alla vill vi bli mer organiserade, få större kontroll över våra liv och stressa mindre. I sitt företag Smpl arbetar Brita Hahne med att förenkla och organisera vardagen för både privatpersoner och företag. Här är hennes råd för att du ska lyckas bryta ditt dåliga mönster och börja med en ny vana:

 5 sätt att tänka nytt

1. Ta tag i dina ovanor

Börja med att förändra en ovana i taget. Till exempel att lägga posten på hög och öppna räkningarna när betaldatumet redan passerat.

2. Skaffa dig motivation

Se till att du har viljan att förändra ovanan. Utan att du verkligen vill och verkligen känner dig motiverad är det omöjligt att genomföra en förändring.

3. Ett babystep i taget

Gå inte ut för hårt – ett litet steg i taget är bättre än ett för stort och övermäktigt. Exempel på litet steg: Lägga tillbaka det jag tar fram, röja upp bland skorna i hallen eller diska direkt. Exempel på för stort steg: Städa hela hemmet och behåll det tipp topp – för evigt!

4. Utvärdera dig själv

Följ upp dina framsteg och gör justeringar om det behövs. För att lyckas är just detta steg det viktigaste. När du följer upp: Gå igenom om det finns något du kan göra för att underlätta förändringen. Kan du göra det vid en annan tidpunkt under dagen, en annan dag, flytta saker till en annan plats? Gå igenom alternativen och prova – till slut hittar du en bra lösning som kommer att underlätta för just dig.

5. Belöna dig efter varje delmål

Glöm inte att belöna dig själv! Med en god middag till exempel eller med att se en härlig film på  bio.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen