Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 9 december 2016

Glitterguide för stressade: Så julpyntar du panikfritt!

Det ska bli snyggt, som det alltid har varit och samtidigt modernt. Ovanpå det ska hela familjen vara med. Här är en överlevnadsguide i åtta steg för julpyntare med panik.

Bild 1/2
Bild 2/2

1. Blås modepolisen

Julkula

Har du ett inre tvång att hålla stilen? Lura de inre demonerna genom att skaffa massor av pynt i samma färg. Allt i silver, bara halm, en hel påse vitt eller en hel gran full med knallrosa kulor. Om allt passar ihop i din pyntlåda kan du snabbt springa runt och strö ut innehållet utan designångest.

2. Rusta för teknikpanik

Köp hinkvis med batterier och extralampor till julgranen, adventsljusstaken och andra tekniska julattiraljer. Då hindras inte din pyntande framfart av att något vägrar lysa eller låta under flera år framåt.

3. Häng med vänster hand

Set of golden vintage frame isolated on white background

Gör det enkelt för dig att hänga upp dina favoriter. Ett smart sätt är att rama in de fina pappersbonaderna. Du lyfter bara ner finkonsten från kroken och hänger upp din finfina Curt eller Jenny Nyström på samma plats.

4. Förvandla lampan

Adventsstjärnan blir extra lätt att hänga upp om dina fönsterlampor är modell mindre och pappstjärnan stor. Då behövs inga extra sladdar, du trär bara stjärnan över fönsterlampan, knyter till och allt är klart.

5. Glöm inte näsan

Black and white spotted dog breed Dalmatian

Stanna till och blunda. Om du har juldoft i näsan förstärks julkänslan automatiskt
 och allt blir härligare. Du kan skaffa riktigt granris, lägga fram kanelstänger i fruktskålen eller värma lite glögg på spisen. Hinner du inte göra fina kryddapelsiner att hänga upp i röda band? Tryck bara in två, tre nejlikor i en apelsin för doftens skull. Det räcker.

6. Våga vägra församlingshem

Symmetrin är den spontane pyntarens största fiende. Det tar tid att hitta fyra likadana adventsstakar och ställer du en i varje fönster ser det ut som ett församlingshem eller en vårdcentral. Hylla
 i stället olikheten som princip! Ställ fram olika sorters pynt i fönstren. Det går fortare och ser ut som om det är folk som bor i huset.

7. Strö i stället för att hänga

Kastar glitter

Mycket glitter ska det vara – för varje silverflisa reflekterar de ljus du hinner
tända sedan. Skaffa tunna glitterremsor du kan strö över granen i stället för glittergirlanger och pynta vilt med änglahår och stjärnformade paljetter.

8. Bädda för familjejul

Finger art of friends celebrates Christmas.

Låt alla vara med och pynta så går det fort. Strunta i om grejerna hamnar lite snett. Huvudsaken är att alla får en chans att bli som barn igen.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen