Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 13 december 2016

Kolla Birgittas och Sten-Åkes smarta idé för utedasset!

Frysa häcken av sig på utedasset om vintern? Nej då! Inte om man gör som makarna Viktorsson i Dalarna!

Bild 1/2 FOTO: Privat
Bild 2/2

De är kanske lite tokiga i eldstäder. Men vad gör man om fritidshuset är en gammal gård utan el? Jo, sätter in vedspisar och och kaminer i alla rum förstås – till och med på utedasset!

– Ja, Sten-Åke satte in en kamin där också. När det bara är vi två här så får man springa ut då och då för att lägga på ny ved för att hålla den varm. Men när vi är här hela familjen, barnen också, så är det inga problem. Men alla får skarp order om att lägga in en pinne i brasan vid varje besök, berättar Birgitta.

Se parets smarta lösning för utedasset: En kamin.

Enkel installation

Kaminen gör extra gott eftersom utedasset är oisolerat och Birgitta och Sten-Åke ofta är här på vintrarna. Gården ligger nära Svartnäs i Dalarna och är ett kärt andningshål för makarna Viktorsson, som i vanliga fall bor i Avesta.

Installationen var enkel, med ett skorstensrör som går på utsidan av dassets vägg. Själva kaminen är gammal och har tagits i bruk igen.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen