Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hus&hem 21 mars

Dålig lukt i kylskåpet – 6 knep för att bli av med den

Luktar det illa i ditt kylskåp? Här är knepen som tar bort den dåliga lukten.

FOTO: Istock

Rensa
Det enklaste knepet är så klart att ta bort det som luktar illa. Kanske ligger det en glömd lökskärv längst in i grönsakslådan? Några morotsslantar som ligger kvar? Plocka ur allt och se till att inget glömts kvar.

Citron
Citron är en av de härligaste dofter som finns – använd citron för att fräscha upp kylskåpet. Skiva en citron och lägg skivorna på ett fat så doftar det snart gott igen.

Tvätta med ättika
Ättika kan man använda till nästan allt! Bland ättika och vatten och skrubba rent med blandningen i alla möjliga vinklar och vrår. Resultatet blir garanterat rent och det illadoftande försvinner på ett kick!

Skruva på locken ordentligt
Självklart, men kanske är det någon burk som har ett lock som sitter på sniskan? Kolla igenom glasburkarna och se till att alla lock sitter på ordentligt.

Bikarbonat
Har du bikarbonat hemma? Bra! Ställ in burken i kylskåpet med avskruvat lock – efter ett dygn är doften borta!

Kaffesump
Ta lite kaffesump och lägg på ett fat och ställ in i kylskåpet. Det doftar gott och det drar till sig de dåliga lukterna. Även oanvänt kaffepulver kan funka!

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen