Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
kultur 19 september 2016

Bonde söker fru-Daniel: ”Jag skulle ställa upp igen om jag fick chansen!”

För Daniel i Bonde söker fru 2015 blev det kanske ingen fru – men Daniel har fått ett nytt kompisgäng i de gamla deltagarna.

FOTO: TV 4

– Det är precis som vanligt. Det har inte hänt mycket här – mitt liv har sett ganska likadant ut i många år nu!

Daniel Johansson, älgbonde på familjens älgpark i Bjurholm i Västerbotten, säger att han egentligen aldrig haft svårt att hitta tjejer. Det svåra är det praktiska när man ”bor en bit bort” och i princip aldrig är ledig, menar han:

– Det är ju inte någon jättebra sits man har – jag har barn och har svårt att komma ifrån på helger. Man kanske kan dra iväg någon onsdag till stan, men då jobbar ju alla andra.

Inspelningen – som en semester

Daniel och Alexandra Sandström från Lugnvik blev säsongens första par i 2015 års upplaga av TV4s program Bonde söker fru. Vi fick se när de föll för varandra – men också när de gjorde slut, eftersom de ganska snart insåg att de 30 mil som skilde dem åt skulle göra förhållandet svårt att hålla vid liv på sikt.

– Bonde söker fru var en kul grej, men det blev ju ingen fru. Jag skulle ställa upp igen om jag fick chansen! Det var kul att få åka på semester. Man träffade mycket folk och fick göra saker man annars aldrig fått möjlighet att göra.

Håller kontakten

Daniel och Alexandra håller fortfarande kontakten men ses inte särskilt ofta.

– Alexandra kom hit en sväng i somras. Men vi är bara goda vänner. Visst fanns det kärlek mellan oss och vi hade kul – men det gick inte ihop när vi tänkte på hur livet skulle bli, säger Daniel.

Daniel har annars fullt upp mest hela tiden. Förutom älgfarmen som också har skoter-, båt- och fisketurer, driver han en skidanläggning tillsammans med en kompis. Skidor har alltid varit en stor del av Daniels liv. Han har tagit två SM-medaljer och deltagit i världscuper.

Breven fortsätter komma

Det är nu ett år sedan Daniel var med i Bonde söker fru – men beundrarbreven fortsätter att komma.
– Jag har inget emot det, man ska väl ta varje brev som en komplimang! Så de får gärna fortsätta komma… Men det är inte mängden brev som är viktigt. Jag hade nöjd mig med ett enda brev – om det bara var det rätta.

Bönderna har åkt skidor

Däremot har Daniel tät kontakt med de andra tre deltagarna från Bonde söker fru-produktionen. Alla killarna, Marcus, Pontus, Stefan och Daniel har nu hunnit träffats vid ett flertal tillfällen. De snackar om livet, gör aktiviteter ihop och har kul tillsammans.

– Vi har jättebra kontakt! Senast var de här hos mig och körde i slalombacken. Vi kommer säkert att fortsätta ha kontakt genom livet, säger Daniel.

Folk skeptiska till älgpark

Daniel var runt 20 år när han och hans föräldrar bestämde sig för att starta älgparken en bit väster om Bjurholm.

– Folk var skeptiska. ”Hur dumma kan ni vara? frågade folk. Vem fan vill titta på en älg? Det har väl varenda människa sett”, sa de. Men hade det varit ett annat, mer exotiskt djur kanske de inte hade varit så skeptiska…

Men parken är populär – den har runt 25 000 besökare om året – och i sommar har den varit mer besökt än någonsin, enligt Daniel.

Krävs envishet

Daniel trivs med sitt jobb, men säger att man behöver en stor portion envishet för att vara bonde – precis som när man ska bli framgångsrik i sport.

– Jag är en sådan person som vill fullfölja om jag väl gett mig in i ett projekt. Visst finns det dagar när jag undrar vad jag håller på med – det har väl alla. Det finns bra dagar och mindre bra dagar.

Just denna vecka har det kanske varit några av Daniels mindre bra dagar och han har fått anledning att dra nytta av sin envishet. När Land försökt nå honom upprepade gånger har han varit upptagen med ett irriterande extrajobb:

– Silon skulle fyllas på först på torsdag, men när de kom och fyllde på redan i tisdags hade ju inte luckan stängts… Nu har jag skottat foder en hel dag!

Om Daniel som driver älgfarm

Namn: Daniel Johansson
Ålder: 38
Bor: Bjurholm, Västerbotten
Familj: 3 barn
Produktion: Älgbonde
Då: 2015 inledde och avslutade relation med Alexandra Sandström, från Lugnvik, Västernorrland
Nu: Driver sin älgfarm med skoter-, båt- och fisketurer, samt en skidanläggning.

Gillar du också Bonde söker fru?
Gå med i vår Facebookgrupp Vi som älskar Bonde söker fru

 

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen