Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
kultur 20 september 2016

Magisk viral från Grundtjärn: Jonnas kulning hörs i hela världen

33 sekunder med kulning har hoppat runt hela klotet. Jonna Jintons lilla film där hon kular i en snötäckt skog sågs av en miljon världsmedborgare på bara en helg.

Australien, Kanada, Nederländerna, Singapore, USA, Brasilien. I länder över hela världen spelas Jonna Jintons film på ”repeat”. På bara en helg har videon fått en miljon visningar och den har delats över 21 000 gånger. ”Magical”, ”J’adore”, ”Beautiful”, är några av kommentarerna.

Är förvånad

Jonna Jinton, som bor i Grundtjärn utanför Junsele, är minst sagt förvånad.

–Jag trodde aldrig att jag kunde göra något som skulle ses av så många. Det är underbart och samtidigt lite snopet. Jag har gjort filmer i åratal och hoppats kunna beröra folk och så är det en sån här liten skitfilm som gör det, säger Jonna.

Jonna Jinton. Foto: Privat.
Jonna Jinton. Foto: Privat.

När hon säger skitfilm menar hon formatet, ynka 33 sekunder. Själva kulandet tar hon på största allvar och hon är helt på det klara med varför kulandet berör så många. Det är kraftfullt, det ekar vackert i skogen och det fungerar.

–Flera som kommenterat säger att deras katter kommer när de hör kulandet.

Köpte bok

Den lilla filmen var hennes första uppträdande i kulning och fler kommer. I december i fjol köpte hon en bok om kulning och började lära sig konsten.

–Jag körde bil mycket i december och bestämde mig för att öva i bilen och den här filmen var den första jag gjorde när jag tyckte att det gick hyfsat, säger Jonna.

Ska gå distanskurs

Och det kommer mer. Jonna har redan anmält sig till en ettårig distanskurs i kulning och laddar upp för fler filmer.

–Det blir det! Jag tänker mig en första film med kulning i dimmig skog en av vårens första kvällar.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen