Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 november

Amerikaner gillar oss mer och mer

Sverige är populärt i USA, hur mycket Trump än förtalar oss. Sympatierna för vårt land har till och med ökat.

FOTO: ibl

USA:s president Trump har målat ut Sverige som ett land med stora problem, inte minst när det gäller invandring. Men det biter inte på invånarna i USA.

Läs också: Länen som lockar flest utländska turister

Amerikaner, både från USA och Kanada, har tvärtom fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Det visar en undersökning som Svenska institutet gjort i de två nordamerikanska länderna. Sammanlagt nästan 6 000 personer tillfrågades.

Bättre än Norge

51 procent i USA och 56 procent i Kanada visade sig vara mycket positiva till Sverige. Vi rankas högst i jämförelse med övriga de nordiska länderna samt Nederländerna och Tyskland.

Det som mest imponerar på nordamerikanerna är områden som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Högutbildade, storstadsbor och unga är de som är mest förtjusta i Sverige. Det finns också ett samband mellan att konsumera mycket media och att vara positiv. De amerikaner som följer med i nyheterna tycker alltså bättre om Sverige, än de som inte informerar sig särskilt mycket.

Läs också: Turister stressar av i Sverige

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen