Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 januari

Bästa uppfinningen! Kolla in Olofs fantastiska vedomat

Glöm gymmet. Det finns betydligt roligare sätt att få upp flåset. Olof Dahlqvists vedcykel ger både träning och färdigkapad ved...

Sin stiliga vedcykel byggde Olof åt kompisarna Jan och Margaretha Adrian på skoj, inspirerad av en liknande konstruktion han sett på nätet.

– Den baseras på en gammal militärcykel, en vedsåg och en lastpall. Jag hade ju ingen ritning men jag byggde vedcykeln på några timmar, säger Olof på telefon från sin gård i blekingska Fågelmara.

olof-dahlqvist-sm-i-vedfoto
Olof Dahlqvist   Foto: Privat

Paret som fick vedcykeln i present (Jan cyklar och Margaretha kommenterar filmen) är grannar till Olof och äger en skogsfastighet. Enligt Olof är de enastående duktiga på att ta tillvara sin skog. Därför tyckte han att de förtjänade något alldeles extra.

– Cykeln är inte farligt tungkörd. Och än lättare blir det ju av att jag satt dit ett par ölburkshållare. Man behöver energi när man trampar! säger Olof.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen