Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 augusti

Behåll sommarkänslan efter semestern – 8 rutiner du ska fortsätta med

När semestern är slut och vardagen börjar om på nytt är vi många som blickar framåt mot hösten. Men stopp, det är fortfarande sommar! Så här fortsätter du njuta till fullo.

 Foto: Istock
Foto: Istock

1. Ät dina måltider utomhus

Oavsett om solen skiner eller om molnen ligger som ett tjockt täcke över himlen är en måltid utomhus en bra idé (nåja, så långt vädret tillåter). Ta med dig matlådan ut eller packa en picknickkorg med middag. I december kommer du tacka dig själv för att du gjorde det.

2. Behåll sommarkläderna

Visst känns det lite lockande med stickade tröjor och halsdukar, men de kan gott och väl ligga kvar i garderoben ett tag till. Passa på att gå barbent och välj en tjock tröja i stället för jacka. Om det är någon årstid du kan göra det så är det nu.

3. Inred med blommor

Njut av sommaren både utomhus och inomhus med hjälp av en härlig bukett med snittblommor.

4. Var spontan!

När vardagen börjar om efter semestern kommer gamla, inrutade vanor på köpet. Försök vara spontan även när orken tryter. Bjud in dina vänner till brunch, det kommer definitivt vara uppskattat. Kanske kan det bli en trevlig tradition som sträcker sig över vinterhalvåret, där ni turas om att vara värd.

5. Planera in friluftstid

Sensommar och höst kan kännas som en tid med många måsten. Men avsätt också tid för att vistas mer i naturen. På så sätt kan du njuta av årstidsväxlingarna på nära håll och få ny energi av den klara, friska luften.

Läs också: 16 vackra vandringsleder från norr till söder

6. Läs ut dina böcker

Hann du inte läsa ut sommarens alla romaner och deckare? Låt dem inte ligga kvar halvlästa eller orörda på sängbordet. Läs ut dem! Bokläsning är inget som bara hör semestern till.

7. Bada, bada, bada!

Tillhör du en av dem som möjligtvis (efter lite tvång) badar någon gång sådär i juli? Tänk om! Trots att dagarna blir kortare och mörkare i augusti är badvattnet oftast som varmast nu. Passa på att hoppa i!

8. Ät fräsch mat!

Laga mat efter säsong och satsa gärna på lätta, fräscha sallader. I augusti finns det många goda frukter, bär, grönsaker och svampar att skörda. Här hittar du en användbar säsongsguide.

Läs också: 10 enkla sätt att tanka din hjärna i vardagen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen