Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 9 maj

Bo gratis på Gotland: Gård med anor från 1700-talet kan bli ditt hem

Drömmer du om att lämna stan för ett liv på landet? Då har du chansen nu. Arla Gotlandsstipendiet ger stockholmare en möjlighet att starta ett nytt liv på ön.

”Grönsaker och ägg finns att handla hos bönder bara en cykeltur bort och du och din familj får bo fyra månader på en tvättäkta gård på Gotland”. Så låter erbjudandet när mejerikoncernen Arla utlyser ett nytt stipendium som ger ett par från Stockholm möjligheten att starta ett nytt liv på ön.

Syftet – öka befolkningen

Syftet med stipendiet är att öka Gotlands fasta året runt-befolkning från dagens 58 000 till 65 000 år 2025 och varför inte söka de nya invånarna bland alla tusentals sommargäster från Stockholm som redan fallit för livsstilen, naturen och allt det ön har att erbjuda.

– Vi hoppas att Gotlandsstipendiet gör att fler upptäcker Gotland som ett långsiktigt boendealternativ, säger Sara Cederlund, projektledare på Inflyttarbyrån på Gotland, i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen