Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 30 december 2016

Bonde-Jennifer berättar om nya planerna –  ska rädda landsbygden

Jennifer Erlandsson sökte kärleken i Bonde söker fru. Nu tar hon en paus i bondelivet – det här ska hon göra under de kommande åren.

FOTO: IBL

Jennifer Erlandsson blev känd för en miljonpublik under årets säsong av Bonde söker fru. Genom att vara med i programmet gick hon från att vara en okänd hästföretagare i Halland till att vara Bonde-Jennifer, som lämnade programmet utan att ha hittat en ny partner.

– Jag kan ju säga att jag ägnar lite mindre tid åt mobilen och Facebook numer. Bara på julafton fick jag 400 meddelanden, säger Jennifer Erlandsson.

Det här ska hon jobba med nu

Nu ska hästbonden jobba med att få fler i Falkenbergs kommun att vilja bo kvar på landsbygden.

– Jag ska arbeta med landsbygdsutveckling, det handlar om att hitta lämpliga platser för lokala servicepunkter, säger Jennifer Erlandsson.

En servicepunkt är en plats där det är tänkt att boende på landsbygden ska kunna uträtta ärenden de annars hade behövt åka till närmsta tätort för att göra. Mataffärer, postkontor och banker har försvunnit från delar av landsbygden. Tanken med servicepunkterna är att skapa en plats där bygdens invånare ska kunna lösa sina ärenden – på ett och samma ställe.

– Det kan handla om att ta dit en person från Försäkringskassan en dag, en apotekare en annan. Jag ska jobba med att ta reda på vad det finns för behov och vilka personer vi kan samarbeta med, säger Jennifer Erlandsson.

Islandshästarna blir kvar

Islandshästarna blir kvar på gården. Under det tvååriga projektet kommer en anställd att hjälpa till med hästarna.

– Mitt företag har fått ett enormt uppsving tack vare Bonde söker fru. Det är riktigt kul, en annan sida är alla som tittar och kommer fram och pratar, säger Jennifer Erlandssson.

Förebilden finns i norr

Örnsköldsviks kommun är en förebild för den här modellen. Sedan 2014 har de 10 servicepunkter på landsbygden. Falkenberg blir nu den första kommunen i Halland att testa detta sätt att få människor att bo kvar på landet.

– I min värld handlar det om att få folk att fatta hur underbart det är att bo på landet, säger Jennifer Erlandsson.

Under det tvååriga projektet kommer hon att vara anställd vid kommunala Falkenbergs näringsliv, staten har beviljat ett stöd till det kommunala bolaget – vilket gjort det hela möjligt.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen