Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 2 november 2016

Bucht – det här får du också för 250 000 kronor

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har gått på kurser i engelska för 250 000 kronor. Mycket pengar? Ja, allt är ju relativt men det här får du också för en kvarts miljon kronor...

– Alla är vi olika bra på språk, och jag är väl inte så bra på engelska. Samtidigt har jag ett antal internationella åtaganden. Ibland ska jag hålla tal. Och då vill jag inte slarva med dåligt språk och dåligt uttal utan det ska skötas korrekt och ge en bra bild av Sverige, säger Sven-Erik Bucht, till ATL som har avslöjat kostnaderna för engelskakurserna.

Är det en befogad kostnad för att bli bättre på engelska? Ja, allt är ju relativt men för att jämföra så kollade vi vad minister Bucht kunde ha fått istället för de nu inköpta utbildningarna. Det var en del…

En bättre begagnad fyrhjulsdriven bil

Den har gått 10 000 mil, men lär rulla många till. En Volvo XC70 av årsmdell 2014 med motor på 181 hästkrafter är inget som ger miljöbilspremie, men den är ett säkert kort för den som kör omkring med max last på småvägar. De vägegenskaperna gillar också Polisen, som har flera fordon av samma modell.

Den här begagnade Volvon vill en handlare ha exakt 250 000 kronor för.
Den här begagnade Volvon vill en handlare ha exakt 250 000 kronor för.

Busskort för 15 år i Dalarna

Om det här med individuellt åkande är något som inte känns bra – då är kollektivtrafiken rätt grej för dig. För 250 000 kronor får du 180 månadskort med Dalatrafiken – det täcker 15 års resande för en vuxen person i Dalarna. Kalkylen förutsätter förstås att priset ligger kvar på 1 390 kronor för vuxna.

Gör som kronprins Carl Philip, Sophia och mannen som smyger i bakgrunden – se Dalarna.
Gör som kronprins Carl Philip, Sofia och mannen som smyger i bakgrunden – se Dalarna.

Ta 31 250 dopp i badkaret

Ett normalsvenskt badkar innehåller 200 liter vatten. Kommunalt vatten för fyra öre per liter kan fylla ett sådant kostar ungefär 8 kronor. VA-taxorna varierar över landet, så i några landsändar räcker de 8 kronorna kanske inte till uppvärmningen. En kvarts miljon kronor räcker i alla fall till 31 250 bad – eller  ett om dagen i 86 år.

En kvarts miljon kronor - för de pengarna kan de flesta bada i badkaret varje dag i 86 år.
En kvarts miljon kronor – för de pengarna kan de flesta bada i badkaret varje dag i 86 år.

Ett sommarställe nära Malung

Det här är förstås inget för dig som kräver hög standard och nära till krogen. Drömmer du om semester på ”landet” som innefattar konserter med aktuella artister, middag på Flippin burgers och fotomöjligheter i strandnära natur så bör du satsa på Fårö i stället. Men söker du stillhet och klarar dig utan kommunalt vatten så får du den här husgruppen som gränsar mot naturreservatet Eggarna för 250 000. Närhet till Västerdalälven och överkomligt avstånd till Malung ingår i priset.

Visst renoveringsbehov, enklare standard och avskilt läge ingår i priset.
Visst renoveringsbehov, enklare standard och avskilt läge ingår i priset.

En flaska chockerande dyr skrytsprit

En flaska Louis XIII Black Pearl Magnum från Remy Martin går på 250 000 kronor. Då är den förstås lagrad i närmare hundra år. Konjaken såldes i en begränsad upplaga på 358 magnumbuteljer och den urdruckna pavan i munblåst kristallglas kan förstås användas som ljusstake i många år. Enligt tidningen Allt om mat så har fem svenskar köpt varsin flaska av den smått osannolikt dyra spriten.

Smått osannolikt dyr konjak som fem svenskar ska ha köpt en flaska av.
Smått osannolikt dyr konjak som fem svenskar ska ha köpt en flaska av.

Inget fusk från ministern

I ATL:s granskning av Sven-Erik Buchts utlägg framträder en bild av en minister som inte fuskar, men som kostar en del pengar. Några oegentligheter ska inte ha framkommit när kvittona synades, det var bara det där med den dyra engelskakursen. Minister Bucht säger också att han kan tänka sig att fortsätta med engelskakurserna men att han inte bestämt sig ännu…

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen