Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 juli

Högt förtroende för bönderna i Sverige

En undersökning som gjorts på uppdrag av LRF visar att förtroendet för de svenska bönderna är högt. Nio av tio konsumenter uppger till exempel att de har ett stort förtroende för den mat de producerar.

FOTO: Mostphotos

Enligt en undersökning som genomförts av Ipsos på uppdrag av LRF (Lantbrukarnas riksförbund), litar de konsumenter på de svenska lantbrukarna.

I undersökningen har 1000 personer svarat på tre påståenden som gäller tilliten till bönderna.

Resultatet visar att nio av tio har ett stort förtroende för den matproduktion lantbrukarna förser Sverige med. Nästan tre fjärdedelar, 74 procent, säger också att de tycker att lantbrukarna har mycket stor betydelse för Sveriges ekonomi och välstånd.

Bönder bidrar till hållbart samhälle

Dessutom anser 71 procent av de svarande i underökningen att Sveriges bönder bidrar till ett mer hållbart samhälle och lägre klimatpåverkan. Vilket dock är en minskning från förra året då andelen var fem procent högre.

– Det otroligt glädjande att konsumenterna visar starkt stöd. Det är en bekräftelse på att de har ett stort engagemang för hur maten produceras och ett stort förtroende för det arbete bönderna lägger ner för att producera högkvalitativa produkter, säger Palle Borgström, förbundsordförande för LRF till tidningen Land lantbruk.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen