Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 mars 2016

Jonna Jinton nominerad till Finest awards: Jag ska ta Grundtjärn till röda mattan

Vägen till det lyxiga Stureplan kan vara olika. För Jonna Jinton har det gått via skogarna i Grundtjärn i Ångermanland. Jonna är nominerad till nordens största bloggtävling, Finest Awards.

Vad har Blondinbella, Zara Larsson och Jonna Jinton från Grundtjärn gemensamt? Jo, samtliga är nominerade till nordens största bloggtävling, Finest Awards.

– Det är enormt stort för mig, hälsar Jonna från sin stuga i de ångermanländska skogarna.

Jonna är nominerad i klasserna Årets inspiratör och Årets personliga blogg.

– Det känns som jag håller på att explodera av lycka. Det är så häftigt och så roligt att min naturblogg från Grundtjärn med vedhuggning och min enkla livsstil har nått ut till de fina, lyxiga och glamourösa Stureplansbloggarna. Jag gillar den kontrasten, säger Jonna till Land.se.

Vad beror det på tror du?

– Det är ett tecken i tiden. Folk har åter upptäckt tjusningen med landsbygden och naturen och det här är ytterligare ett bevis på det.

Finest Awards firar 10-årsjubileum och den 20 april koras vinnarna.

– Jag tar med stolthet Grundtjärn in på den röda mattan. Att bara bli nominerad leder till fler kontakter och fler möjligheter. Nu ska jag göra allt jag kan för att vinna. Det är ju läsarna som röstar. Egentligen borde jag inte ha en chans, men har de tagit mig hit så kan de ju ta mig hela vägen.

Kunde du tro det här när du som 21-åring lämnade Göteborg och flyttade till Grundtjärn?

– Nej, inte alls. Jag flyttade hit utan att ha någon plan, något jobb, pengar eller ens en dusch eller tvättmaskin. Jag var tvungen att bada i sjön när jag skulle tvätta mig. Det har varit tufft många gånger men det här visar att man ska följa sitt hjärta.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag går upp vid 4 på morgonen, går ut med hundarna. Fotar vid 6.30. Sedan äter jag frukost, kollar mejl och blogg på förmiddagen. Efter lunch jobbar jag i ateljén eller ute, beroende på vädret. En dag i veckan åker jag och handlar. Då blir det oftast Junsele eftersom jag har paket att hämta eller skicka. Att jag går upp så tidigt beror på att min pojkvän som nyligen flyttade in jobbar som elektriker 13 mil härifrån.

Här kan du rösta på Jonna.

Har två hundar

Namn: Jonna Jinton.

Ålder: 26 år.

Familj: Pojkvännen Johan och våra två hundar.

Bor: Grundtjärn.

Yrke: Fotograf, konstnär och bloggare.

Intressen: Allt som handlar om att skapa.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen