Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 maj

Kampen om BB fortsätter - idag stod fajten utanför riksdagen

Idag manifesterade ockupanterna för BB Sollefteå vid Mynttorget utanför riksdagen i Stockholm. Land var på plats och pratade även med flera partiledare – se filmen här!

Tanken från början var att träffa sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) och överlämna 15 000 namnunderskrifter till stöd för öppnandet av BB Sollefteå, men eftersom han är sjukskriven sköts det på framtiden. BB-ockupanterna fick dock träffa flera partiledare, som Anna Kindberg Batra (M), Jonas Sjöstedt (V), Gudrun Schyman (Fi) och Annie Lööf (C).

Men statsminister Stefan Löfvén, själv uppvuxen i Ådalen, hade förhinder idag. På plats var också artisten Stefan Sundström som höll ett tal.

Ockupanterna nöjda

Att vädret varierade från iskyla, snöstorm och hagel till strålande sol bekom inte ockupanterna.

– Det känns jättebra. Vi har stått här och frusit, det har regnat och snöat på oss men vi har träffat massa partiledare och vicepartiledare. De har lyssnat på oss och framförallt har de pratat med oss och haft massa åsikter själva, det känns jättebra. Nu hoppas vi på att de öppnar vårt BB, säger Malin Bruce, en av ockupanterna.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen