Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 januari

LRFs ordförande lämnar posten – jakten på ersättare har börjat

LRFs förbundsordförande Helena Jonsson lämnar sitt uppdrag. På stämman i maj ska en ny ordförande väljas.

FOTO: Ann Lindén

Efter sex år på posten som förbundsordförande väljer Helena Jonsson att lämna sitt uppdrag. Det sker på förbundsstämman i slutet av maj då en ny ordförande ska väljas.

”Fantastiska år”

– Jag har haft bonde-Sveriges finaste uppdrag och det har varit helt fantastiska år, säger hon. Uppdraget innebär otroligt mycket möten, men jag har fått möta fantastiska människor och lärt mig jättemycket, säger hon till Lantbruk.com.

Under tiden som förbundsordförande har LRF blivit en paraplyorganisation för hela det gröna näringslivet och idag finns branschavdelningarna LRF Mjölk, Växtodling, Häst, Kött, Trädgård och sedan tidigare LRF Skogsägarna.

Viktig strategi

I intervjun med Lantbruk.com pekar hon på att arbetet med livsmedelsstrategin är det viktigaste under tiden som förbundsordförande.

– Även om det ännu inte finns någon nationell livsmedelsstrategi på plats tycker jag att arbetet med den fört upp livsmedelsfrågorna högre på samhällsagendan. På samma stämma som jag valdes till ordförande antog LRF sin strategi om att lägga mer fokus på tillväxt och konkurrenskraft i de livsmedelsproducerande branscherna. Och sedan dess har vi ju faktiskt fått tillväxt inom nötkötts-, kyckling- och trädgårdsproduktion.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen