Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 maj

Ministern: ”Sätt ursprungsmärkning på restaurangernas kött”

Per Bolund vill att det ska vara lätt att se varifrån köttet kommer när man äter på restaurang. Han välkomnar därför ursprungsmärkning för kött på alla Svenska restauranger.

FOTO: Irmi Persson

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund vill ha ursprungsmärkning på kött som Svenska restauranger serverar. Det berättade han i samband med ett företagsbesök tidigare i veckan.

– Med ursprungsmärkning av kött på restauranger är det lättare för oss konsumenter att veta vad vi äter, säger han till organisationen Svenskt kött.

Sedan förra året finns bland annat en frivillig ursprungsmärkning som heter ”Från Sverige”. Sedan märkningen lanserades av Svenskmärkning AB har 120 företag valt att ansluta sig och nyligen har märkningen kompletterats med ”Kött från Sverige” och ”Mjölk från Sverige”.

Matens ursprung är viktig för många konsumenter och enligt Svenskmärkning AB är märkningen är ett svar på ökad efterfrågan av svenskproducerad mat.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen