Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 29 augusti 2016

Pokémon-orättvisan på landsbygden: Elin byggde en egen Pikachu

Ibland får man ta saken i egna händer. Tolvåriga Elin ville göra Pokémon Go spelet mer rättvist för dem som bor ute på landet.

Land har tidigare rapporterat om att det populära mobilspelet Pokémon Go inte är lika roligt att spela för dem som bor på landsbygden – eftersom det där finns så få Pokéstops. Tolvåriga Elin Karlsson från Linghem tog saken i egna händer.

– Min storebror Johan har mobilspelet Pokémon Go. När han inte hade lyckats hittat så många – då gjorde jag en egen!

Pojke försökte fånga

En meterhög Pikachu – den mest kända av pokémonfigurerna – står nu ute vid vägen nära där Elin bor.

– Vi bor ju precis vid vägen och jag har sett när bilar har stannat eller har tutat på den! Jag såg en bil som stannande, en pojke gick ut och stod och drog med mobilen – som att han försökte fånga den! Han tittade på mobilen och hoppade in i bilen igen och åkte sin väg.

Få figurer utanför stan

Under sommaren har mobilspelet tagit stora delar av världen med storm. Med det populära spelet Pokémon Go letar man efter och fångar pokémon-figurer ute i den ”verkliga” världen, via mobilen. Anledningen till att Elin lät bygga sin egen pokémon var just för att det var så ont om figurer där hon bor – sex kilometer utanför Linghem, öster om Linköping i Östergötland. Elin säger:

– Det är svårare här ute på landet. Mina kompisar som bor mitt inne i Linghem hittar fler än vi som bor utanför samhället. Jag tycker att de borde sprida ut dem – så att det blir mer rättvist!

Elin, Pikachu och storebror Johan vid landsvägen utanför Linghem.
Elin, Pikachu och storebror Johan vid landsvägen där de bor, sex kilometer utanför Linghem.

Elin hoppas även att andra vill göra sina egna pokémons:

– Det var lite svårt att göra, lite klurigt! Jag gjorde först en skiss. Sen hjälpte min pappa mig att hitta material att bygga den med. Jag tog frigolit och lindade med gul plast som jag hittade. För att göra ögonen och munnen tog jag vanligt papper och klippte ut och satte fast med knappnålar. Det gäller att man är fantasifull och kreativ!

Elin spelar inte själv Pokémon Go, men när hennes bror Johan som är 16 år går ut på jakt så hänger hon på. Johan tycker att Elins Pikatchu är fin, och Elin säger att även klasskamraterna tycker den är väldigt cool – liksom mammas jobbarkompisar.

Nu står Pikachu där ute på vägen och många som åker förbi tutar glatt.
– Han får stå där dygnet runt – utom när det blåser. Då plockar vi in honom så att inte huvudet blåser av!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen