Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 januari 2017

Postnord: Därför ändrar vi postnumren i Jämtland

För närvarande ändras postnumren i Jämtland. Postnord svarar på vad det innebär för post- och pakethanteringen i länet.

FOTO: Istock

Postnumren är i förändring i Jämtlands län och det har fått många att oroa sig kring att en försämring av servicen är på väg. Oron har främst handlat om ändrad paketutlämning.

– Vi gör förändringar för närvarande, men de kommer inte att påverka paketutlämningen, säger Anne Jiremar, vid presstjänsten hos Postnord.

Därför ändras postnumren

Landet delas in i postnummerområden, en indelning som görs i samarbete mellan Postnord, Skatteverket och Bring. Postnummerkartan ritas ibland om.

– Det kan ha flera orsaker. Ibland flyttas utdelningskontor, det byggs nya bostadsområden och vi måste anpassa strukturerna till förändringar i samhället, säger Anne Jiremar.

Stora förändringar på gång

Varje år sker nya förändringar i postnummerområdena, förändringarna sker i mars månad.

– I år är det ett stort antal hushåll som berörs, det är egentligen ingenting man behöver oroa sig för, säger Anne Jiremar.

Det här behöver du göra

Enligt Postnord uppdateras uppgifterna hos Skatteverket automatiskt. Uppgifterna hos webshoppar och tidningars prenumerationsavdelningar gör det däremot inte.

– Det är däremot bra att uppdatera sina uppgifter på olika håll, så att allt från tidningar till vykort till paket kan komma fram ordentligt, säger Anne Jiremar.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen