Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 maj

Tv-bonden: Nu vill jag hitta kärleken – hjälp mig!

Hon var en av fyra bönder som vi fick följa i tv i förra säsongen av Bonde söker fru. Men kärleken uteblev. Jennifer Erlandsson har inte gett upp hoppet – nu vill hon ha din hjälp.

En bit utanför Slöinge, inte långt från idylliska Ugglarp i Falkenberg, ligger det gula huset som känns igen från tv. Bakom stallet betar flertalet islandshästar och det är här Jennifer Erlandsson lägger en stor del av sin tid.

Tänkte sig för

I Bonde söker fru fick vi se en korrekt och nyfiken person som ansträngde sig för att hitta mannen i sitt liv. Men att vara med i ett av de största tv-programmen fick henne att tänka sig lite för vad hon sa och hur hon agerade framför kameran.

Och det finns mer av Jennifer än det som visades i tv.

– Jag är jättenöjd med hur de framställde mig men det finns fler rävar bakom mina öron, säger hon.

Jennifer Erlandsson och en av gårdens många islandshästar.
Jennifer Erlandsson och en av gårdens många islandshästar. Foto: Camilla Olsson.

Inte brist på förslag

I tv-programmet valde hon Charlie Guldvinge men efter inspelningen höll det inte. Men det har inte varit brist på kärleksförslag sedan dess – tvärtom.

Närmare 3 000 mejl, meddelanden och brev har kommit via olika kanaler. Den rätta har dock inte dykt upp.

– Jag har aldrig varit så uppvaktad i hela mitt liv! Alla sa att första brevskörden får du under programmet och sedan får du en brevskörd efter. Jag har fått många CV:n där killar söker jobbet som min pojkvän.

Inte lönt med CV

Men att skicka ett ”kärleks-CV” till Jennifer är inte lönt. Den hon letar efter måste ha ett eget driv, förstå att gården och hennes dotter tar mycket tid.

Att personen är självständig och trygg i sig själv är en självklarhet. Något helt annat än det hon har upplevt tidigare.

Destruktiva relationer

För Land.se har Jennifer tidigare berättat om destruktiva relationer med partners som har hotat, misshandlat, varit notoriskt otrogna och ljugit. Att vara med i tv har däremot hjälpt henne att komma bort från det.

– Bonde söker fru har fått mig att förstår att jag kan upptäcka andra killar, mina känselspröt känner av när det inte är bra och jag har långsamt insett att jag vill ha en sund relation som bottnar i vänskap och respekt.

– Sedan är det svårt med en tjej som gör en massa grejer och är självständig. Det gäller nog att hitta någon som är likadan, lägger hon till.

Mycket på gång

Och då gäller det att, som Jennifer, ha mycket på gång.

Förutom hästgården och jobbet som projektledare för ett landsbygdsprojekt inom Falkenbergs kommun, kommer hon också att vara med i Bonde söker fru även denna säsong. Men nu bakom kameran och hjälpa till att intervjua singel-bönderna som, liksom hon vill hitta kärleken.

”Under uppbyggnad”

Samtidigt jobbar hon med självkänslan.

– Den är under uppbyggnad. Under inspelningen av Bonde söker fru förra året gjorde de en lång intervju om kärlek och vad jag fastnar för. Då kommer jag ihåg att produktionen sa: ”Du har ett jäkla självförtroende men du har ingen självkänsla”.

Ska kännas rätt

Trots önskelistan av egenskaper hos en framtida partner spelar dessa egentligen ingen roll bara det känns rätt i magen.

– Man tänker att det ska vara si och så och sen plötsligt vet man ju. Jag vill hoppas på att hitta någon men jag är kräsen. Ska jag in i en relation måste det vara riktigt bra och jag kommer fortsätta att leta för jag är övertygad om att han finns.

Se Jennifers annorlunda kontaktannons i filmklippet ovan.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen