Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 14 juli

Glass med smak av ensilage - finns på mästarkrog

Att den svenska krogscenen tillhör de mer spännande i världen, det vet vi. Men vad sägs om glass med smak av ensilage? Det finns på mästarkrogen Fäviken i Jämtland.

Bild 1/5 FOTO: Istock/Mostphoto
Bild 2/5 FOTO: Fäviken
 Fäviken Magasinet är beläget vid Kallsjön i Järpen, nordost om Åreskutan.
Bild 3/5 Fäviken Magasinet är beläget vid Kallsjön i Järpen, nordost om Åreskutan. FOTO: Erik Olsson
Bild 4/5 FOTO: Erik Olsson
Bild 5/5

Fäviken i Jämtland är utan tvekan en av mest innovativa restaurangerna i Sverige och kocken Magnus Nilsson har länge leverarat smaker som verkligen får fantasin, och smaklökarna, att spinna loss.

Men frågan är om inte den senaste skapelsen, glass med smak av ensilage, tar priset?

– Gästerna tycker att det är intressant, roligt och gott. Men vi får ofta förklara vad ensilage är. Det inte så många av våra gäster som känner till det, säger Jesper Karlsson, kökschef på Fäviken till Land Lantbruk.

Serveras på hö

Glassen görs genom att ensilaget hackas hårt och sedan blandas ned i en glassbas, massan silas och läggs sedan i en glassmaskin för att anta sin slutliga form. Som om ensilagesmaken inte skulle vara nog så serveras glassen ur en korg fylld med hö.

– Den är väldigt smakrik, vi vill ju att den ska ge gästen tankar på höskulle, säger Jesper Karlsson.

Läs också: Mer om mat på Land.se – kolla här!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen