Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 12 oktober

Härliga viner till höstens smaker

Tunna solstrålar & långa skuggor. Även om årstiden gradvis blir mörkare, har hösten sina ljusglimtar. Inte minst när det kommer till mat och vin.

Bild 1/7
 Till kantareller: Boschendal 1685 Chardonnay (nr 6299) Sydafrika, 99 kr.
Bild 2/7 Till kantareller: Boschendal 1685 Chardonnay (nr 6299) Sydafrika, 99 kr.
 Till krabba: von Winning Riesling (nr 79393) Tyskland, 119 kr.
Bild 3/7 Till krabba: von Winning Riesling (nr 79393) Tyskland, 119 kr.
 Till kronärtskocka: Orballo Albariño (nr 2696) Spanien, 98 kr.
Bild 4/7 Till kronärtskocka: Orballo Albariño (nr 2696) Spanien, 98 kr.
 Till kyckling: Beaujolais Royal (nr 5408) Frankrike, 79 kr.
Bild 5/7 Till kyckling: Beaujolais Royal (nr 5408) Frankrike, 79 kr.
 Till högrevsburgaren: Parallèle 45 (nr 22800) Frankrike, 109 kr.
Bild 6/7 Till högrevsburgaren: Parallèle 45 (nr 22800) Frankrike, 109 kr.
 Något att fira? Cava Blanc de Noirs (nr 7610) Spanien, 109 kr.
Bild 7/7 Något att fira? Cava Blanc de Noirs (nr 7610) Spanien, 109 kr.

Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om höstens bästa viner till höstiga och goda rätter från skog, land, och hav. Alla vinerna är mycket prisvärda och har fått höga betyg.

Läs också: Bästa vinerna till kyckling

Vitt vin till kantareller

Skogens guld, kantareller och annan svamp passar mycket bra ihop med vita viner gjorda på druvan Chardonnay. Det här vinet har en frisk och rund smak med fattoner.

Boschendal 1685 Chardonnay (nr 6299) Sydafrika, 99 kr.

Vitt vin till krabba

Klyftigt med krabba – Enkelt och gott till både vardag och fest, och ändå inte dyrt. Denna hyllade riesling med aningens sötma är en perfekt till krabbans något söta smak.

von Winning Riesling (nr 79393) Tyskland, 119 kr.Läs också: Se vår video där du lär dig lyssna på vinet!

Vitt vin till kronärtskocka

Kronärtskocka – Bara att koka. Att para ihop kronärtskocka och vin anses knepigt.

Med en smakbrygga av citronsmör till kronärtskockan, går det utmärkt att servera vin. Prova gärna portugisiska viner gjorda på den populära druvan Alvarinho.

Orballo Albariño (nr 2696) Spanien, 98 kr.

Rött vin till kyckling

Denna klassiker håller än. Mjuk och bärig passar vinet utmärkt till ljust kött som örtkryddad kyckling och kalkon. Vinet är också ett bra val till asiatiska rätter. Servera gärna vinet något svalare än rumstemperatur.

Beaujolais Royal (nr 5408) Frankrike, 79 kr.

Rött vin till högrevs-burgare

En något rejälare rätt på höstens bord? Hamburgare på högrev med fransk touch brukar få applåder. Krydda färsen med dijonsenap och schalottenlök. Para ihop Parallèle 45 – Ett hyllat ekologiskt och medelfylligt vin från Rhônedalen. Bon Appétit!

Parallèle 45 (nr 22800) Frankrike, 109 kr.

Något att fira? 

Vad ska man välja bland alla mousserande viner? Prova denna ekologiska cava. God som drink och för att fira. Den fylliga och nyanserade smaken gör att vinet också passar till svamprätter, Serranoskinka och vegetarisk risotto.

Cava Blanc de Noirs (nr 7610) Spanien, 109 kr.

Källa: Vinbetyget.se

Läs också: Svenskt vin – snart i var mans glas!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Detta är premium-innehåll. Läs mer om vår premiumjournalistik!

Så här läser du vidare!

Skapa ett gratis-konto och logga in!

Klicka här för att registrera
konto och logga in.
Har du redan registrerat konto?
Till toppen