Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 12 april

Baktips! 3 skäl att använda matolja i bröd

Smör till kakor och bullar, olja till matbröd. Det är en bra grundregel när du bakar. Här får du veta varför.

I kakor, bullar och pajdegar ger de fasta fetterna en bättre konsistens. Smör tillför även goda aromer. Men smält inte smöret när man bakar bullar. Rumsvarmt smör ger bättre volym.

När du bakar matbröd ska du däremot välja matolja. Här får du veta varför.

3 skäl att använda matolja i bröd

1. Ger en smidig deg.
2. Gör att brödet smular mindre.
3. Raps- och olivolja bidrar också med god smak.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen