Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 12 april

Baktips! 3 skäl att använda matolja i bröd

Smör till kakor och bullar, olja till matbröd. Det är en bra grundregel när du bakar. Här får du veta varför.

I kakor, bullar och pajdegar ger de fasta fetterna en bättre konsistens. Smör tillför även goda aromer. Men smält inte smöret när man bakar bullar. Rumsvarmt smör ger bättre volym.

När du bakar matbröd ska du däremot välja matolja. Här får du veta varför.

3 skäl att använda matolja i bröd

1. Ger en smidig deg.
2. Gör att brödet smular mindre.
3. Raps- och olivolja bidrar också med god smak.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen