Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
dryck 11 november 2016

Bada i öl - lyckan för en pappa?

Att många pappor önskar sig en öl på fars dag kanske inte är så konstigt men hur många pappor önskar sig att få bada i öl? Fler än man tror kanske?

FOTO: Istock

Möjligheten att bada i öl är lyckligvis begränsad, tala om missbruk!, men från och med fars dag på söndag så kan man i varje fall bada i ett spa som innehåller en av de viktigaste ingredienserna i öl – humle. Humle ska vara bra för både kropp och själ, det innehåller nämligen både anti-inflammatoriska ämnen och lugnande oljor.

– Humle gör sig mycket bra i en spabehandling, då både dess doft och egenskaper verkar rogivande. Med sitt höga innehåll av antioxidanter sägs det till och med att humlen har en uppfräschande och föryngrande inverkan på huden – ett riktigt ungdomselixir! säger Katrin Karlsson som är Spa Manager för Luxury Spa i Stockholm.

Schampoo med öl i

Det är bryggeriet Carlsberg som tillsammans med Luxury Spa ligger bakom öl-badbehandlingen och det är inte första gången som öltillverkaren ger sig in i skönhetsbranschen, sedan tidigare har man schampoo och balsam med öl i – namnet är Beer Beauty.

Behandlingen med humle-oljorna lanseras till fars dag på söndag och förhoppningen är att många pappor ska önska sig öl, inte bara i glaset utan även i badet. Om humlebadandet blir en succé återstår att se men faktum är att fenomenet inte är helt okänt, på flera ställen i Tjeckien erbjuds bad med öl tillsatt i badvattnet.

Enligt en undersökning som Carlsberg låtit göra så är det 7 % av alla tillfrågade pappor som önskar sig ett spa-besök i present på fars dag. Det som de svenska papporna önskar sig mest av allt är en middag, hälften av fäderna ville ha det som present enligt undersökningen.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen