Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
dryck 24 januari 2017

Omnipollo tar semlan till nästa nivå

Varianterna av semla blir fler och fler men frågan är om inte svenska bryggeriet Omnipollos version tar priset? Vad sägs om en porter som toppas av en semla?

FOTO: Omnipollos Hatt

Det är på bryggeriets krog Omnipollos hatt som den innovativa varianten av semlan har skapats och receptet är lika enkelt som fascinerande – ta ett glas Lorelei Imperial porter och toppa med en semla.

– Vi visste att stout och grädde var en bra kombination och fick en anledning att använda det, säger Omnipollos Henok Fentie och får det att låta självklart att toppa öl med semla.

Vi tänker inte, vi drömmer

Omnipollo, som funnits sedan 5 år tillbaka, är kända för att leta efter smaker i sina öl som få andra bryggerier och den här gången har de tagit det ett extra steg. Bryggeriet är ett så kallat fantombryggeri och har inget eget fysiskt bryggeri utan låter brygga sina öl på andra bryggerier.

– Semla är dessutom mitt favoritbakverk, säger Fentie som tillägger att de försöker att inte tänka när de skapar sina öl, utan drömma.

Den här gången verkar de ha drömt rejält.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen