Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
dryck 3 april

Orsholms brygghus – han byggde sitt eget bryggeri

Drömmen om ett bryggeri blev för stark så till slut föll Jens Orsholm till föga och startade ett. Och inte nog med det - han byggde det själv!

FOTO: Ronny Karlsson

Jens Orsholm gjorde sin dröm till verklighet och startade bryggeri i Lofsdalen. Nu väntar ett samarbete med Sveriges högst placerade whiskylager.

Jens Orsholm är från Trosa, men den svenska fjällvärlden lockade och han flyttade till Lofsdalen. Där drev han under ett antal år en restaurang, men ölintresset växte. Han började att brygga hemma och till slut bestämde han sig. Han ville ha sitt eget bryggeri.

– Det tog lite tid, jag byggde hela bryggeriet på egen hand. På julafton i fjol hällde jag den första ölen på flaska, säger han.

Öl lagrad på whiskyfat i framtiden

Än så länge är produktionen blygsam och det är svårt att hinna med när det är högsäsong med massor av fjällturister. Men planen är att bryggeriet ska växa och målet är att brygga runt 60 000 liter per år.

– Jag vill satsa längs kusten ner mot Stockholm. Mycket handlar om att lösa distributionen, säger han.

Jens Orsholm har också ett intresse för whisky och det vill han kombinera med ölen. I Lofsdalen finns nämligen Sveriges högst belägna whiskylager, där privatpersoner får köpa whiskyfat som sedan provas med jämna mellanrum.

– Vi har pratat om att samarbeta. Det ska bli en stout som lagrats på whiskyfat under året, säger Orsholm.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen