Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
dryck 9 november 2016

Så stöttar du ditt lokala bryggeri

Har du ett lokalt bryggeri som du vill stötta? Eller ett bryggeri på annan ort som du vill testa igen? Så här kan du få det lilla, lokala bryggeriet att bli större.

FOTO: Joel Linderoth

Sverige svämmar över av nya, lokala bryggerier – snart nog varje kommun har sitt eget bryggeri. De flesta är fortfarande väldigt små och lokala men flera har börjat på upp ångan och når fler och fler öldrickare. Men hur gör du om du vill stötta det där lilla lokala bryggeriet? Eller om du vill stötta ett annat litet bryggeri som du fattat tycke för? Jo, precis så här….

Fråga efter den på Systembolaget

Om din favoritöl inte finns på Systembolaget så ska du fråga efter den. Personalen håller koll på alla förfrågningar och om intresset för ett specifikt bryggeri är stort så kan de ta hem ölen till din butik. Fråga på!

Köp den på Systembolaget

Har du frågat efter ett särskilt bryggeri så måste du ju köpa den också. Kanske inte alla flaskorna men några stycken? Bjud några kompisar på din nya favorit-öl så hjälper du till att sprida dess rykte. Kanske hålla en ölprovning?

Beställ den på Systembolagets sajt

Beställningssortimentet på Systembolaget är riktigt bra, utan extra kostnad så kan du beställa otroligt många olika öl hem till din butik. Stötta ditt favoritbryggeri genom att beställa dem. 

Fråga efter den på krogen

Hittar du inte favoritölen på krogen så måste du fråga efter den. Många krögare har möjlighet att ta in öl utanför standardsortimentet och många har insett att ett bra ölutbud är en bra konkurrensfaktor. Bra öl ger en bra krog! Om tillräckligt många frågar så…

Berätta för bryggaren att du gillar den

Gillar du ett bryggeri så måste du berätta det! En bryggare är inte mer än människa, han eller hon blir också glad för beröm. Mejla ett beröm – du kommer göra bryggaren glad!

Berätta för bryggaren om något är fel

Ja, det händer faktiskt att en öl inte smakar som den ska. Smakar din favoritöl inte som vanligt? Är den rentav dålig? Mejla till bryggaren! Alla kan misslyckas med sin öl och även om det är jobbigt, inte bara för dig som dricker den,  så vill bryggeriet veta det – annars kan fler få den dåliga ölen. Våga säga till – du kommer få bättre öl i framtiden!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen