Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
dryck 30 mars

Vinglas - så håller du dem rena och fina

Ett smutsigt vinglas kan förstöra det godaste vinet så se till att de håller sig rena och fina. Gör så här för att få ut det mesta av ditt vin.

FOTO: Istock

Handdiska alltid vinglasen

Vinglasen är ganska sköra och du vill inte att de blir repiga. Diska helst varligt med riktigt varmt vatten och lagom med diskmedel. Glasen kan gott ligga i blöt ett par timmar.

Skölj vinglasen noga

Skölj de diskade glasen noga. Diskmedel kan samlas i glasets osynliga håligheter, och lösas upp i vinet – och fördärva smakupplevelsen.

Torka dem rena

Allra bäst blir det om du handtorkar dina vinglas – då ser du till att de blir av med alla eventuella rester av diskvattnet och ser till att det inte blir kvar några droppmärken.

Skölj – om du inte använt dem på ett tag

Innan du häller upp vinet i glasen; har vinglasen stått i skåpet ett tag? Glas kan få en instängd skåpsdoft eller en tunn fet hinna som knappast lyfter smaken på vinet. Du får enkelt bort den tråkiga doften och hinnan när du handdiskar och sköljer glasen.

Läs också: Läs mer om vin på Land.se

Källa: Vinbetyget.se

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen