Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 6 september 2016

Helt otroligt! Möra kött på 5 minuter – allt du behöver är en oväntad ingrediens

Nu kan alla bjuda på mörat kött. Det enda du behöver är 5 minuter och 1 oväntad ingrediens.

Nötkött behöver möras innan det kan tillagas – minst en vecka i kyla, men ju längre tid desto mörare blir det. Mörningen sker med hjälp av köttets egna enzymer. Det finns olika mörningsmetoder där de vanligaste är vakuummörning och hängmörning.

Använd frukt

Är du osäker på om köttet är tillräckligt mörat finns ett snabbt och enkelt husmorstips. Det enda du behöver är en, eller flera, kiwifrukter.

Så här gör du:

Använd kiwi för att möra kött.
Använd kiwi för att möra kött.

1. Mosa en, eller flera, kiwifrukter.

2. Ta fram köttet och ”baka in” köttet i kiwimoset.

3. Låt köttet ligga i 5 minuter.

4. Skrapa bort all kiwi.

5. Färdigt!

Även ananas och papaya kan användas för att möra kött.

Välmörat svenskt kött slår det mesta och kan inte jämföras med denna metod – men det här blir ofta riktigt bra – så testa! Det finns dock en risk att mörningen blir något ojämn och låt inte köttet ligga för länge, då kan det bli mosigt och övermörat.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen