Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 13 april

Lammstek – så gör du den godast

Lammstek är fantastiskt gott och väldigt smakrikt. Tillagad på rätt sätt blir den ännu godare – kolla in våra tips!

FOTO: Istock

Hitta rätt smak-kompisar

Vitlök är klassiskt till lammstek och örter likaså; testa med rosmarin eller timjan till exempel. Eller din egen favorit-krydda – mynta kanske?

Bind upp steken

Om steken saknar ben så är det ett gott tips att binda upp den. Den blir saftigare och därmed godare.

Fyll den med örter och vitlök

Är steken urbenad? Då kan du lätt fylla den med örter och kryddor för ännu godare smak.

Undvik benet för rätt temperatur

När du lagar din lammstek så får du bäst resultat om du använder stektermometer men se till att spetsen inte vilar mot benet – då blir det fel temperatur.

Rätt temperatur ger rätt färg

Temperaturen på lammsteken ger önskad stekgrad, vill du ha en rosa kärna så ska inte temperaturen gå över 58 grader.

Låt steken vila

När lammsteken är klar, låt den vila i upp mot 15 minuter inslagen i aluminumfolie. Då bevarar den sin saftighet och värmen blir jämnt fördelad i steken.

Servera med goda tillbehör

Lammsteken blir så klart ännu godare med rätt tillbehör. Potatisgratäng och en skysås är klassiska – och goda!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen