Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 11 december 2016

Så lyckas du med pepparkakorna! 8 enkla knep

Degen fastnar, går sönder och är svår att kavla ut. Inte längre. Kolla in genvägarna som gör ditt pepparbak roligare och enklare.

FOTO: Istock

Om du håller dig till de här enkla råden så kommer du slippa en massa irritation och krångel när du bakar. För att baka pepparkakor ska ju bara vara roligt! Varsågod – här är bästa tipsen!

8 enkla knep för ett lyckat pepparkaksbak

1. Det är enklare att kavla ut degen om den är kall.

2. Kavla direkt på bakpappret så slipper du krångla med att pepparkakor som går sönder.

3. Fukta köksbänken med hjälp av en ren disktrasa så ligger pappret stilla.

4. Om du väljer att baka direkt på bakbordet så se till att ha ordentligt med mjöl på bordet. Överflödigt mjöl kan du borsta bort med en pensel.

5. Om du väljer att skippa bakplåtspapper och bakar direkt på bakbordet i stället så jobba så snabbt som möjligt. Ju varmare degen är ju mer svårhanterlig blir den.

6. Använd en kall plåt. Dina kakor blir lätt bubbliga om du lägger den utstansade degen på en varm plåt.

7. Om kakorna på plåten är lika stora och har liknande former så bli det jämt gräddade.

8. Håll koll på ugnen så du kan ta ut kakorna när de är exakt så som du vill ha dem. De sista minuterna är avgörande!

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen