Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 8 maj 2017

Sugen på choklad? Det här är så mycket bättre!

Längtar du efter en härlig mjölkchokladkaka men känner att du inte borde. Här är ett oemotståndligt gott och betydligt nyttigare alternativ.

Här är det perfekta alternativet till en maffig mjölkchokladkaka: Frukt och bär gratinerat i ugn tillsammans med lite vit choklad. Gino heter den snabba och supergoda efterrätten, en svensk klassiker från 1980-talet.

Så här enkelt gör du den:

Du skär banan, kiwi och jordgubbar i bitar, toppar sedan med vit choklad och gratinerar i ugnen på 250 grader (grill) tills chokladen är smält. 5 till 6 minuter brukar vara lagom.

Välj dina favoriter
Banan, kiwi och jordgubbar är enligt ursprungsreceptet på Gino, men du kan självklart välja andra favoritfrukter och -bär.

Tips!
Ett ännu snabbare alternativ är att skiva banan i en skål och toppa med jordnötssmör.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen