Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 22 februari 2017

Världskänd landsbygdskrog behåller positionen i stor krogguide

Sverige är ett matland av rang. Det märks inte minst när den franska krogguiden Guide Michelin delar ut sina årliga rekommendationer.

Många krögare drömmer om att få en utmärkelse av den franska krogguiden Guide Michelin och flera svenska krogar har redan tagit plats i den väldigt attraktiva guiden.

Den nordiska varianten av den franska krogguiden har funnits i fyra år och den har varit med om en fantastisk utveckling i det svenska och nordiska köket.

– Det nordiska köket har en väldigt stark påverkan på hela världens kök idag, säger Michael Ellis som är VD för Guide Michelin. De nordiska influenserna är väldigt starka och positionen för det nordiska köket är starkare än någonsin tidigare.

Fäviken behåller positionen i Guide Michelin

Tidigare har guiden kritiserats för att framförallt premiera restauranger i storstäderna men förra året slog Jämtlandskrogen Fäviken till och tog plats i guiden. Fäviken premierades med den näst högsta rangen och den rankingen försvarande man i år. Fäviken Magasinet behåller sina två stjärnor, en position som de delar med bara ytterligare två restauranger i Sverige.

Vid prisutdelningen belönades dessutom flera nya svenska krogar med stjärnor i Guide Michelin.

De nya svenska krogarna som belönats i Guide Michelin 2017:

Två stjärnor:
Vollmers, Malmö

En stjärna:
Sture, Malmö
Imouto, Stockholm

De flesta av restaurangerna som belönats i Guide Michelin ligger i Malmö, Göteborg eller Stockholm men även Hotell Borgholm i Borgholm på Öland, Daniel Berlin i Skåne Tranås och PM & Vänner i Växjö behåller sina platser i guiden.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen