Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
motor 12 april

Traktorfotboll - kan det bli en ny succé?

Det här har du aldrig sett förut - traktorfotboll i högt tempo. Det blir världspremiär för den nya sporten på Målilla Power weekend senare i år.

Traktorfotboll låter galet och det är nästan lika galet som det låter – men trots detta är det snart dags för världspremiär i Målilla i Småland.

Kommer köra med tydliga regler

Målilla Traktor Power weekend lockar omkring 20 000 besökare och det nya inslaget – traktorfotbollen – kommer säkerligen bli en omedelbar succé. Arrangörerna har testat den nya sporten och kommer att köra med tydliga regler.

– Vi har ju som sagt testat oss fram, men det blir mindre traktorer, hundra hästar och mindre, säger Christian Rudén till ATL.

– Först hade vi tänkt ha målvakter, men det behövdes inte, det var så svårt att få bollen i mål ändå, så det behövs inte, fortsätter han.

Matcherna ”spelas” två gånger fem minuter och det kommer vara 12 traktorer som ställer upp, tre traktorer i varje lag. Traktorfotbollen spelas den andra juli på Målilla Traktor Weekend.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen