Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 december

Baka Madame Pihlgrens kringlor – på gammaldags vis

Madame Pihlgrens kringlor. Bara namnet får det att vattnas i munnen. Här har du det fina receptet från förr.

 Madame Pihlgrens kringlor är en älskar kakklassiker från förr.
Madame Pihlgrens kringlor är en älskar kakklassiker från förr. FOTO: Ulrika Pousette

Receptet till de underbart goda kringlorna kommer från boken Baka älskade julkakor från förr av hela Sveriges bakdrottning Birgitta Rasmussen.

 Birgitta Rasmussens bok Baka älskade julkakor från förr innehåller alla kakrecept man behöver till jul.
Birgitta Rasmussens bok Baka älskade julkakor från förr innehåller alla kakrecept man behöver till jul.

Läs också: Mormors småkakor: 7 supergoda klassiker

Madame Pihlgrens kringlor

Ingredienser

  • 40 st
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 ägg
  • hackad mandel
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och rör den med smöret. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kyl cirka 1 timme.
  2. Rulla ut degen till smala längder. Dela dem i 20 centimeter långa bitar och forma dem till kringlor.
  3. Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt. Pensla dem med lätt uppvispat ägg. Strö på hackad mandel och pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, cirka 15–20 minuter.

Recept: Birgitta Rasmussen

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen