Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 12 maj

Baka lyxigt gott i mikron: Kardemummamaränger med jordgubbskräm

Maränger i mikron + ljuvlig jordgubbskräm = 6 lyxiga bakelser. Vansinnigt gott på 20 minuter!

FOTO: Ulrika Pousette

Det här lyxiga receptet kommer från boken Lättlagade festmenyer av Maud Onnermark. Här berättar hon hur du kan göra maränger i mikron med bara äggvita. På en minut har du gräddat två stycken.

Till marängerna behöver du bakplåtspapper!

Mauds smarta genväg:
Vill du inte göra egna kan du köpa en färdig marängbotten och lägga krämen på den i stället.

Lyxiga kardemummamaränger med jordgubbskräm(6 bakelser)

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk nystött kardemumma

Maränger: Gör så här

  1. Vispa äggvitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula.
  2. Klipp till bitar av bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikrovågsugnen.
  3. Lägg två kulor glest och kör på full effekt i cirka 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite. Då brukar de vara färdiga.
  4. Grädda resten. Ta nytt papper för varje gång. Låt marängerna kallna.

Maud Onnermark

Jordgubbskräm

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • ½ liter jordgubbar
  • Garnering: ½–1 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa gubbarna lätt med en gaffel.
  2. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen.
  3. Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar

Maud Onnermark

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen